GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > Other Gsm/Mobile Related Forums > GSM / HSDPA Modems and Routers

GSM / HSDPA Modems and Routers GSM , HSDPA , WCDMA, LTE Modems and Routers Unlock And Firmwares

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 02-02-2010, 04:51   #1 (permalink)
yzx
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 1
Member: 1215008
Status: Offline
Thanks Meter: 0
HELP - Huawei E156G error "Only the specified SIM/USIM card can be used..."

I got an error message of "Only the specified SIM/USIM card can be used on this device!" everytime I plug in my Huawei E156G modem. I have tried the SIM card in another modem (Sierra Compass 885) and it detects the card and connected to the internet succesfully.
I have also tried other SIM card in my E156G, and I got the same problem. So I think it is not the SIM card problem, but the modem.

Then I tried to update my E156G firmware. I got the NCK code and Flash code and when the firmware upgrade ask for a password, i entered the Flash code. The firmware upgrade was successful, but I still got the error message "Only the specified SIM/USIM card can be used..."

I have also tried to update the dashboard to Mobile Partner 11.030.01.04.03 but to no avail.

Does anybody know how to fix the problem?
Did I use the wrong code? (I used the Flash code instead of the NCK code)
Any help will be highly appreciated.

Thanks
  Reply With Quote
Old 11-23-2010, 12:56   #2 (permalink)
Freak Poster
 
utsav_jayesh's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: ONLY WITH YOU
Age: 29
Posts: 424
Member: 314847
Status: Offline
Thanks Meter: 66
i have also same problem in my huawei 1550 any idea ???
  Reply With Quote
Old 02-05-2011, 08:58   #3 (permalink)
Insane Poster
 
Join Date: May 2008
Posts: 97
Member: 769105
Status: Offline
Sonork: 072623812
Thanks Meter: 8
I also faced same prob E156g
  Reply With Quote
Old 02-05-2011, 09:33   #4 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 6
Member: 1509270
Status: Offline
Thanks Meter: 0
i have a huawei e156g (bsnl 3g) modem wic i bought fm mumbai for mtnl sim, i chked it, its unlocked. wen i tried using the bsnl sim on win7 it gives error 628. and on xp error 619. but i am able to use the same modem with, wirtel, mtnl "delhi sim". i tried updating the mobile partner software as well as firmware. still m unable to connect. i have been googling for long time. but m not still not able to use the bsnl sim on it.

any kinda help iin this regard wd be appreciated friends. plz help
  Reply With Quote
Old 02-08-2011, 16:07   #5 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 11
Member: 966146
Status: Offline
Thanks Meter: 1
Quote:
Originally Posted by yzx View Post
Does anybody know how to fix the problem?
Did I use the wrong code? (I used the Flash code instead of the NCK code)
Any help will be highly appreciated.

Thanks

I fix 1 but the problem was hardware. i make a resoldering in sim port and fixed this error.

Felox...

Last edited by Winner58; 02-08-2011 at 21:00. Reason: non english
  Reply With Quote
Old 02-08-2011, 16:09   #6 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 11
Member: 966146
Status: Offline
Thanks Meter: 1
Quote:
Originally Posted by drswapnilparve View Post
i have a huawei e156g (bsnl 3g) modem wic i bought fm mumbai for mtnl sim, i chked it, its unlocked. wen i tried using the bsnl sim on win7 it gives error 628. and on xp error 619. but i am able to use the same modem with, wirtel, mtnl "delhi sim". i tried updating the mobile partner software as well as firmware. still m unable to connect. i have been googling for long time. but m not still not able to use the bsnl sim on it.

any kinda help iin this regard wd be appreciated friends. plz help

The error 619 is when the programation APN have problems.
Felox...
  Reply With Quote
Old 02-11-2011, 14:10   #7 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 6
Member: 1509270
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Quote:
Originally Posted by felox View Post
The error 619 is when the programation APN have problems.
Felox...
first of all lemme thank u for replying. secondly, i am using dial code *99# and APN: bsnlnet.

can u please be precise, and tell me to get over that error.
thanks beforehand
  Reply With Quote
Old 02-14-2011, 22:36   #8 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 11
Member: 966146
Status: Offline
Thanks Meter: 1
This configuration dont need name and pass??

I use another provider... but if you have a same configuration than other modem i dont now why have problem... i was looking in gogle for same apn and found this
Try
APN name----------------------->bsnlnet
Phone number----------------->*99***1#

sorry i speak spanish...
  Reply With Quote
Old 09-07-2011, 21:56   #9 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 433
Member: 1445998
Status: Offline
Thanks Meter: 78
Quote:
Originally Posted by yzx View Post
I got an error message of "Only the specified SIM/USIM card can be used on this device!" everytime I plug in my Huawei E156G modem. I have tried the SIM card in another modem (Sierra Compass 885) and it detects the card and connected to the internet succesfully.
I have also tried other SIM card in my E156G, and I got the same problem. So I think it is not the SIM card problem, but the modem.

Then I tried to update my E156G firmware. I got the NCK code and Flash code and when the firmware upgrade ask for a password, i entered the Flash code. The firmware upgrade was successful, but I still got the error message "Only the specified SIM/USIM card can be used..."

I have also tried to update the dashboard to Mobile Partner 11.030.01.04.03 but to no avail.

Does anybody know how to fix the problem?
Did I use the wrong code? (I used the Flash code instead of the NCK code)
Any help will be highly appreciated.

Thanks
if SIM Lock status : Locked (Card Lock) & Wrong codes entered : 10 (unlock attempts left : 0) reset counter (reset_huawei_datacard_unlocker.zip)
  Reply With Quote
Old 09-09-2011, 11:02   #10 (permalink)
No Life Poster
 
Malik Irfan85's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: in your Heart
Posts: 2,177
Member: 1484062
Status: Offline
Sonork: 1610135
Thanks Meter: 211
plz try ro dc_unlocker.
  Reply With Quote
Old 09-24-2012, 12:43   #11 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 8
Member: 1207195
Status: Offline
Sonork: 12345
Thanks Meter: 1
I am so thank you four nice help you are big man *** bless you and keep you
but I have e173 not rest yet
  Reply With Quote
Old 09-24-2012, 12:45   #12 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 8
Member: 1207195
Status: Offline
Sonork: 12345
Thanks Meter: 1
*** bless you huawei modem e173 not unlocked and not rested yet
  Reply With Quote
Old 08-29-2013, 22:25   #13 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 2
Member: 507569
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Quote:
Originally Posted by felox View Post
I fix 1 but the problem was hardware. i make a resoldering in sim port and fixed this error.

Felox...
Pliz can you tell me what you solder? thanks
  Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
hi, i get the ki from 3g usim card can i clone it to silvercard with sim-emu bandess Sim Cloning and Scaning 1 10-23-2009 22:52
The Specified Com Port Could Not Be Opend ghost__ NSPRO 1 09-17-2007 09:11
The downloader can be used for the I300? sim1 Trident/AGERE Platform 21 08-04-2007 13:16
SIM Card can be reprogram? kasamiko Sim Cloning and Scaning 4 05-17-2007 09:16
What cards can be used netzon10 Sim Cloning and Scaning 0 05-17-2002 02:02

 



All times are GMT +1. The time now is 12:48.



Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2014 -
Page generated in 0.47941 seconds with 8 queries

Content Relevant URLs by vBSEO